Hey, welkom op de jeugdpagina van TC Bunde!!

Als je wilt komen tennissen, kun je lid worden van TC Bunde. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen lid worden. We hebben ongeveer 90 jeugdleden in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Als lid van TC Bunde kun je vrij spelen op onze banen. Daarnaast kun je ook tennistrainingen volgen en competitie spelen.

Tennistrainingen

Trainingen worden verzorgd door Ricardo Hagedoorn Tennis. Er wordt zowel in de zomer (april-oktober) als in de winter (oktober-maart) les gegeven. De kinderen leren tennissen volgens het Tenniskids-programma van de Nederlandse Tennisbond (KNLTB.) Dit is een programma voor kinderen t/m 12 jaar, dat bestaat uit verschillende fasen: Blauw, Rood, Oranje en Groen. De kinderen spelen per fase met speciale ballen op aangepaste banen. De kinderen leren zo op een leuke manier de juiste techniek en kunnen al snel wedstrijdjes spelen. Onder de link Tennistrainingen kun je meer informatie vinden over de lessen.

Competitie

Naast lessen en vrij spelen is het heel leuk om ook wedstrijdjes te spelen. De competitievorm van de KNLTB voor de basisschooljeugd is de World Tour en Groen competitie. Hierbij komen de kleuren van het Tenniskidsprogramma weer terug: de World Tour (Rood en Oranje) en de Groen competitie. De World Tour bestaat uit twaalf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis.

Onder de link Competitie vind je hier uitgebreide informatie over.

Wat kost dat tennissen bij TC Bunde?

Als (jeugd)lid van TC Bunde betaal je contributie aan de vereniging. Daarnaast betaal je lesgeld voor de trainingen, hiervoor krijg je een factuur van de trainer.

Gebaseerd op de prijzen van afgelopen jaar voor de contributie, zomer- en wintertrainingen moet je voor kinderen t/m 7 jaar rekenen op €30,- per maand en voor kinderen vanaf 8 jaar €34,- per maand.

Wat krijgt u hiervoor?

  • 35 weken één training per week, waarvan 19 buiten op de banen van TC Bunde en 16 binnen in de tennishal in Meerssen (Er worden geen trainingen gegeven in de schoolvakanties.);
  • Voor Rood/Oranje kinderen is er 32 weken (buiten) een ‘Tweede Speelmoment’ op zaterdagochtend in de vorm van een groepsinstuif o.l.v. de trainer;
  • Deelname aan 12 speelmomenten van de World Tour voor Rood/Oranje kinderen en voor de Groen-kinderen deelname aan de Groen-competitie met 14 speeldagen;
  • Deelname aan een 3-tal leuke jeugdactiviteiten (zoals bijvoorbeeld openings- of pannenkoekentoernooien en ijsjes-instuif);
  • Vrij spelen op de banen van TC Bunde.

Wat wordt er van mij en mijn ouders verwacht?

Allereerst dat je tennis leuk vindt, lacht, plezier maakt en vaak naar de tennisbaan komt om te tennissen. Van je ouders verwachten wij dat ze jullie ook stimuleren om naar de tennisbaan te gaan en dat alle ouders een keertje mee helpen bij alle activiteiten die georganiseerd worden.

Heeft u vragen over jeugd en tennissen bij TC Bunde, neem rustig contact op met
Hanneke Philipsen (E-mail of 043-3643999).